Een zomer ging voorbij

Een wel heel speciale zomer dit jaar, eentje die we niet snel zullen vergeten. Ik hoop dat er ondanks de vele beperkingen en het ongemak van de steeds veranderende kleurcodes toch ook heel veel zomerplezier mocht zijn binnen of buiten ons land. Voor wie in Hove bleef, was er misschien dit jaar weinig te beleven. We misten zo onder andere onze afspraak met de Zomerendfeesten, toch wel ongezien voor Hove. Maar er was ook hoopvol nieuws, de sportkampen deden het bijvoorbeeld prima in Hove, werden met veel enthousiasme (coronaveilig) geleid en brachten een hoop stralende kindergezichten op. We zagen ook veel Hovenaars resoluut gaan voor het “winkelhieren” en waren bijzonder bemoedigd door de vindingrijkheid van onze handelaars die met allerlei oplossingen kwamen om deze moeilijke periode het hoofd te bieden.

Dat deze pandemie ook de Hovese politiek op zijn kop zette, is een evidentie. Niet alleen praktisch was dit een plotse uitdaging, met videocalls en zonder handjes schudden (toch nog altijd een politieke standaardprocedure). Maar bovenal bepaalde dit virus plots de inhoud. Zonder al onze beleidsintenties los te laten, werden de prioriteiten plots heel anders. We maakten in een gedeelde coronawerkgroep (bestuur en oppositie) werk van lokale steunmaatregelen voor de Hovese verenigingen, kansarme bewoners en middenstand. Zonder dat het een opbod hoefde te worden tegenover andere gemeenten, gingen we heel ver in ons engagement. Er werden bonnen uitgedeeld, belastingen kwijt gescholden en betoelagingen voorzien. Allemaal om een dijk op te werpen tegen de gevolgen van die miniscule virusdeeltjes die ons dorp trachten te ontwrichten.

Laat ons hopen dat we deze strijd snel achter ons kunnen laten en teruggaan naar de orde van de dag. Wij proberen dat alvast door naast deze extra inspanningen ook de reguliere punten uit het bestuursakkoord terug in snelheid op te nemen. Sommigen daarvan met een corona-update, zoals bij de inspraakmomenten die we nu veeleer digitaal zullen doen. Het zal nog even doorbijten worden, maar met de veerkracht die we in Hove zagen, moet ons dat samen lukken.

Delen, liken, tweeten?