Aan mijn buren

Beste buren,

Als alles volgens planning loopt, starten eind dit jaar de werken in onze straat. Iets waar we met zijn allen ongetwijfeld niet erg naar uitkijken, maar des te meer naar het resultaat. Diegene die hier al woonden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kunnen zich misschien onze bezoeken nog herinneren, deur aan deur, om te luisteren naar wat er op het wenslijstje stond van de buurt. Deze heraanleg stond met stip bovenaan. Ik ben zelf uiteraard bijzonder blij dat we daar nu kunnen aan beginnen met heel veel antwoorden op de vragen die we toen hoorden.

Ik vermoed dat de meeste onder jullie ondertussen ergens lazen, of opvingen van de buren, hoe deze aanleg er ongeveer zal uitzien: stiller, minder snel en groener. Na de ondergrondse werken zal er een toplaag komen in fluisterasfalt, een snelheidszonering van 30, meer groenelementen en behoud van parkeerplaatsen. De bus zal vooralsnog door de straat blijven rijden. Er is bij de digitale infosessie van dit project door Aquafin al een voorontwerp getoond aan de aanwezigen. Wie dat allemaal nog eens graag herbekijkt kan hier terecht: presentatie of:

https://www.youtube.com/watch?v=XbQhJC4Qt3M

Dit laatste is ook de reden van mijn bericht in jullie bussen. Ik ben benieuwd naar welke bekommernissen er nog zijn rond deze heraanleg en welke ideeën er nog leven rond dit ontwerp. Het is uiteraard erg fijn dat je als gemeenteraadslid en toekomstig schepen mee aan zo een (groot) project kan trekken in eigen straat. Ik hoor het dan ook erg graag van jullie!

Delen, liken, tweeten?