Interview De GROTE Polsslag

Voorwoord

Beste medewerker,

Een eerste indruk blijft plakken. Het maakt het schrijven van dit voorwoord er niet gemakkelijker op. Vanaf januari krijgen jullie een nieuwe schepen van personeel en schuif ik door in het Hovese college, in opvolging van schepen en ex-burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (!39 jaar aan Hovese politieke ervaring…).  Ik hoop alvast dat voor velen onder jullie mijn gezicht niet zo nieuw is en we elkaar al kruisten. Want het afgelopen jaar heb ik met erg veel waardering heel wat van jullie mogen ontmoeten als voorbereiding op dit boeiende mandaat. Ik moet misschien niet voorspelbaar beamen dat dit waardevolle gesprekken bleken, maar zeker wel dat deze soms ook confronterend waren.

Jullie gaven me open, vrank en vrij inkijk in jullie visie op je eigen werk en Hove. Daaruit blijkt dat de uitdagingen legio zijn, de oplossingen niet altijd panklaar liggen of tot in uitvoering geraken. Maar wat me bovenal bij blijft is de veerkracht en goesting waarmee jullie voor Hove werken. Troebele tijden van corona, waarin we allen dachten dat 2021 de springplank ging zijn naar een normaal 2022, brachten jullie weinig van de wijs. Er is goesting in deze ploeg en dat lees ik en hoor ik ook uit monde van jullie algemeen directeur. Samen met haar distilleerde ik een prioriteitenlijstje. Met stip op 1 is de zorg voor alle medewerkers. Zonder jullie mogen we fantastische bestuursakkoorden onderhandelen, SMART meerjarenplannen opstellen en overal ten velde projecten afkondigen. Het zal niet gebeuren zonder een ijzersterke ploeg achter ons.

Politici maken klaarblijkelijk ook beloftes en die van mij aan jullie allen is betrokkenheid. De ambities en het vele enthousiasme dat ik in die gesprekken hoorde, bewijzen dat we samen van dat kleine Hove het fijnste lokaal bestuur kunnen maken. Kleinschaligheid hoeft de zelfstandigheid van Hove niet te bedreigen.

Ik hoop dat jullie allen dan ook de eindejaarsperiode erg warm kunnen maken, tank nog een keer moed en dat we in 2022 de overwinning van corona samen mogen vieren.

Tot aan de koffiezet!

Wim Bollaert
Jullie nieuwe schepen van Personeel

Portret nieuwe schepen van personeel – Wim Bollaert

Datum indiensttreding:
1/1/2022

Functie:

schepen van Omgeving, Bestuurlijke Organisatie en Lokale Middenstand

Geboortedatum (voor de rubriek bijna jarig op ons intranet):
10/8/82

Adres + contactgegevens (voor de collega’s):
Jan Frans Gellyncklaan 41

Beroep:
Fractiesecretaris CD&V Antwerpen

Studies/Diploma:
Master Internationale Politiek

Hobby’s/Passies:
(Ontdekkings)reizen, mijn serre, vliegvissen, fietsen met de JF Gang

Levensmotto (favoriete quote) of: Welke uitspraak zegt alles over jou?
We make a living by what we get, but we make a life by what we give. —Winston Churchill

Wanneer besliste je in de politiek te gaan?

Nooit. Het is de som van het engagement. Van het speelplein kwam de scouts, van de scouts de jeugdraad, van de jeugdraad de politiek.

Waar wil je de eerste maanden vooral op inzetten/werk van maken?

Vooreerst bereikbaar zijn als nieuwe schepen. Ik ontmoette al een heel aantal onder jullie, maar zal de eerste maanden geregeld door de gangen dwalen om ook al die anderen eens te ontmoeten. Daarnaast wil ik vol aan de slag met wat al in de steigers gezet werd door voorganger Luc Vuylsteke de Laps. Laat ons er drie jaar van maken die tellen!

Wat is het leukste moment geweest in je leven, wat je zo weer opnieuw mee zou willen maken?

Ik wil het mijn vrouw niet opnieuw aandoen en misschien heel voorspelbaar, maar de geboorte van elk van mijn drie jongens waren met stip de leukste en meest liefdevolle momenten tot hiertoe.

Heb je wel eens iets tijdens je werk gedaan waar jij je echt voor schaamt?

De dienstwagens van de stad niet op de juiste plek terugzetten als die geleend werden op naam van een andere collega, om hen vervolgens telefoon te zien krijgen van de ontstemde ondersteunende diensten J. Heerlijk kinderachtig. Echt oprecht, sorry ex-collega’s!

Waar kunnen we je het hardst mee aan het lachen maken?

Een enthousiaste babbel, een schuine mop, een goede roddel,… eigenlijk met vele kleintjes. Ik hou van een lach, zeker als verpakking bij minder leuke momenten.

Wat is de mooiste vakantie die je ooit hebt gehad?

Elke reis plakt aan mij. Maar de mooiste qua natuur was Noorwegen of de Westkust USA, de mooiste qua cultuur (of beter cultuurschok) was India. Al maakt dat allemaal weinig uit, zoalng je met de juiste mensen weg bent. Daarom kochten we recent met het gezin ook een VW-camperbus. Heerlijk gestolen korte en wat langere momentjes.

Wat heb je al jaren willen doen, maar is nog steeds niet gebeurd?

Leren banjo spelen. Ze staat er al even, helemaal uit de Appalachen. Maar de tijd ontbrak tot hiertoe.

Als je niet hier zou wonen, in welk land zou je het liefst stranden?

Op dit moment Nieuw-Zeeland, morgen is dat misschien Argentinië… .

Van welke film of welk boek heb je het meest genoten?

Het meest genoten alleszins van de allereerste leeswoordjes van onze jongste in Vos en Haas. Maar inhoudelijk van Shuggie Bean, een prachtige roman over de liefde van een jongetje voor zijn verslaafde moeder in het arme Glasgow van de jaren ’80.

Als je met iemand een maand mocht ruilen van leven en werk, wie zou dat zijn?

Een visser uit Indonesië of de Afrikaanse Westkust. Een klets krijgen in je gezicht en beseffen dat we daar door onze plasticverslaving of onze honger naar vis, de wereld in hoog tempo opbranden. Maar ook om te beseffen dat we het hier in Hove ongelofelijk goed hebben en dat zo moeten houden. Een dystopische ervaring in plaats van eentje van persoonlijke knaldrang.

Delen, liken, tweeten?